Er du blevet inviteret til konfirmation eller til fødselsdag eller en anden begivenhed, der kræver fejring og er det eneste hovedpersonen ønsker sig penge? Rigtig mange, specielt børn og unge mennesker, ønsker sig penge, når de skal fejres. Det er der heller ikke noget galt med, da det giver vedkommende mulighed for at spare sammen til en større ting, som de måske har ønsket sig længe.

Men det kan føles lidt uopfindsomt bare at overrække en kuvert med penge i. Det er der ikke meget sjov eller spænding ved. Heldigvis er der rigtig mange måder, du kan lave en pengegave om til et samtaleemne og give modtageren en sjov oplevelse.

Her på gavetips24.dk har vi sat os for at give dig inspiration til pengegave gaver, som er meget sjovere end bare en kuvert. Der findes rigtig meget inspiration at hente på nettet, og mange er kreationerne er virkelig flotte, men også virkelig indviklede at lave. Og ikke mindst tidskrævende.

Vi vil i det følgende komme med gode ideer til, hvordan du rimelig simpelt kan lave en pengegave, der vil henrykke modtageren. Vi kommer både med ideer til den kreative, der gerne selv vil lave noget og til købte ting, der kan bruges til at gøre en pengegave lidt sjovere. Her vil du finde ideer til pengegave til konfirmation og sjove pengegaver til voksne og til børn.

Pengegave til konfirmation

Når vi når foråret og konfirmationstiden nærmer sig, så melder spørgsmålene sig om hvordan man får lavet pengegaven en smule festligere, så den passer til dagen.

Det må godt være en udfordring og kræve lidt tankevirksomhed af konfirmanden, hvis de skal have fat i deres pengegave. Hos coolstuff.dk har vi set denne sjove Money Maze. Money Maze er en labyrint hvor konfirmanden skal føre en kugle rundt i labyrinten for til sidst at kunne åbne en lille låge i bunden og få fat i pengene. Det kræver, at man holder tungen lige i munden og han eller hun kommer i hvert fald til at arbejde for pengene.

Money Maze

Bagefter kan Money Maze bruges som pynt eller som sparegris. En virkelig sjov gave som nok skal få et smil frem på konfirmandens ansigt. Pak labyrinten fint ind inden du giver den som gave, så er overraskelsen så meget større, når den bliver åbnet og de finder ud af, at det er en pengegave. Denne Money Maze vil også egne sig som gave til svenden eller som gave til 50 års fødselsdag.

Forhandler

Total pris

Gå til

79,00

Hvis du selv gerne vil lave lidt ekstra ud af en pengegave til konfirmation, så kan du for eksempel lave en ikke stikkende penge kaktus. Det eneste du skal bruge er et par agurker, en lille urtepotte og lidt jord eller grus. Du tager urtepotten og fylder den op med jord eller grus, og så skærer du agurkerne til i forskellige højder, så du har 3 stykker agurk, som du kan sætte ned i jorden.

Lad være med at lave dem for høje, da det kan gøre det sværere at få dem til at sidde godt fast i potten. Når agurkstykkerne er placeret i potten, så laver du nogle små snit rundt omkring på hver agurk. De snit du laver skal være nøjagtig så store, at du kan presse en mønt halvvejs ind i agurken. Herefter kan du sætte mønterne fast i agurken så det ligner pigge på en kaktus. Tag de overskydende mønter og fordel dem i potten, så jord eller grus er dækket. Til sidst pakker du “planten” ind i cellofan og så er gaven parat.

Make It Rain Cash Cannon

Gør noget ekstra ud af pengegaven til konfirmation med denne pengekanon, som vi også har fundet hos coolstuff.dk. Pengekanonen har plads til 100 stk. pengesedler, men bare rolig, der medfølger en ordentlig stak falske penge, som du kan lægge indimellem de ægte pengesedler. Når konfirmanden er klar til et pengebad, skal han eller hun bare trykke på Make it rain cash cannon, så vælter det ned med penge. Her på gavetips24.dk synes vi, det er en hylende morsom måde at give en pengegave på. Vi opfordre dog til, at den ikke benyttes udenfor i blæsevejr. Da et vindstød nok kan vende latter til gråd, når pengene flyver væk. Perfekt til konfirmation eller som bryllupsgave

Forhandler

Total pris

Gå til

139,00

Pengegave til rund fødselsdag eller bryllup

Er du på udkig efter ideer til pengegave til bryllup eller til en rund fødselsdag, så se med her. Kommer du med en kuvert i hånden, så ved modtageren med det samme, at det er penge. Men kommer du i stedet med en fint indpakket gave, så er spændingen intakt, indtil papiret er flået af. Men kommer du med denne Book Safe fundet hos coolstuff.dk, så skal der mere end at flå papiret af til at fjerne spændingen.

Book Safe Bogskrin

For ved første blik ser det ud som om, din gave er en rimelig tør bog om Republikken Frankrig og modtageren vil nok enten se på dig med vantro eller prøve at skjule sin skuffelse. Og så kan du udløse spændingen. For bogen er faktisk et hemmeligt penge opbevaringsrum.

Der er ikke noget nyt i at prøve at skjule værdigenstande i bøger, det er gjort gennem århundrede, men denne bog er faktisk en pengeboks med nøgle til, så værdigenstandene er sikret. Perfekt til gave til 40 års fødselsdag, en 18 års gave eller som studentergave til ham.

Forhandler

Total pris

Gå til

119,00

Er i flere der går sammen om en gave til en rund fødselsdag eller lignende og er i blevet enige om at give penge, hvorfor så ikke give en kuffert fuld af penge? Køb en stor legetøjskuffert eller find en mindre rejsekuffert i en genbrugsbutik. Skær derefter en masse stykker papir ud på størrelse med en 100 kr seddel. Bund papirerne i ens stakke med en ægte seddel øverst i hver stak og sæt et papirbånd omkring bundtet, som kom de lige fra Nationalbanken.

Læg alle bundterne af pengesedler i kufferten, så skal i se hvor store øjne modtageren laver, når han eller hun åbner sin pakke. Lad være med at fristes til at tage kopier af en pengeseddel, da dette er ulovligt, i første omgang er det helt sikkert at modtageren ikke opdager, at der er tale om papir.

Pengegave med indbygget udfordring

Det behøver ikke at være let at få en pengegave. Og det er det absolut heller ikke med denne IQ box fra coolstuff.dk. IQ boxen er en lille trææske, der umiddelbart ser ud som om den ikke kan åbnes nogen steder. Ved første øjekast ser det heller ikke ud som om, der er nogen bevægelige dele.

IQ-Box Gaveæske

Med tålmodighed og tankevirksomhed viser det sig dog, at der kan åbnes op til et hemmeligt rum, hvor du kan lægge pengegaven. Men det er ikke kun modtageren, der skal lægge hjerne i blød, for IQ boxen kommer uden brugsanvisning og du er jo nødt til selv at finde ud af, hvordan den skal åbnes, for du kan lægge pengene deri.

Fra anmeldelserne af produktet kan vi se, at det tager alt mellem 15 min til flere dage. Vi mener dog at have hørt, at der kan hentes hjælp fra en Youtube video, hvis frustrationerne bliver for store eller du er i tidsnød. En sjov gave til dem der godt kan lide en udfordring.

Forhandler

Total pris

Gå til

69,00

Skal du til fødselsdag og leder du efter en måde at gøre pengegaven lidt sjovere, så har vi alletiders ide til den haveinteresserede fødselar. Find en gammel trillebør og spray den med guldspray. Fyld trillebøren med sand og gem guldmønter (10 kr og 20 kr) i sandet. Køb et strandsæt til børn med spand og si og skovl.

Spray også disse ting med guldspray og læg spand, si og skovl ovenpå sanden. Lav et lille skilt af træ eller pap hvor der står Golddigger og sæt det fast på trillebøren. Nu er modtageren nødt til at si sig igennem alt sandet for at få sin gave. Du kan gøre det ekstra sjovt ved at købe en pose chokolade guldmønter og smide i sammen med de ægte mønter. En rigtig sjov gave – og hvem ønsker sig ikke en guld trillebør til haven.

Pengegaver med mønter

Hvis du gerne vil give en pengegave, og synes det er sjovest at veksle pengene til mønter, så har vi et par ideer til, hvordan du kan gøre lidt ekstra ud af gaven.

Sorte penge sparedåse

Hvis modtageren har humor, så kan du købe denne sparedåse til sorte penge fra billig-billy.dk.  Put pengene i sparedåsen og pak den ind i gennemsigtig cellofan, så alle kan se med. Sorte penge sparedåsen kan kun åbnes med en dåseåbner. Sådan en kan du heldigvis også finde hos billig-billy.dk og hænge ved sparedåsen.

Forhandler

Total pris

Gå til

20,00

På nettet kan du også finde en masse inspiration til pengegaver, hvor mønter synes at svæve i et glas. Du kan for eksempel lave et stort glas øl, hvor mønterne svømmer rundt i. Det eneste du skal bruge er:

 • Æblejuice
 • Husblas
 • Æggehvide
 • Ølglas
 • Mønter
 • Pincet

Du starter med at lægge husblas i blød i koldt vand. Du skal bruge 1 blad husblas pr 1 del æblejuice. Når din husblas er blødt op, så smelter du den i et vandbad eller i mikroovnen. Derefter blander du det forsigtigt i æblejuicen og hælder det i ølglasset (husk at efterlade plads til skum) blandingen sættes i køleskabet. Når æblejuicen er næsten stivnet, så tager du glasset ud af køleskabet og med en pincet trykker du forsigtigt mønterne ned i den næsten stive masse.

Så sættes glasset i køleskabet igen, mens du pisker et par æggehvider – æggehviderne blander du med 1 blad husblas. Når denne masse begynder at stivne, tager du glasset ud af køleskabet igen og pytter æggehvide øl skummet øverst i glasset. Du vil blive forbavset over, hvor meget det ligner et ægte glas øl med skum. Det vil helt sikkert henrykke enhver, der er glad for øl. Dette er den perfekte gave til ham, måske som gave til 30 års fødselsdag eller som fars dags gave.

Ideen med at have mønter svævende rundt i væske findes også i andre variationer, der henvender sig mere til børn eller voksne, der godt kan lide kulørte drinks.

Pengegaver med sedler

Hvis du gerne vil give sedler som pengegave, men stadig gøre lidt ekstra ud af det, så har vi også gode ideer, du kan bruge til det.

MONOGRAPH NOTECARD – PENGEGAVE KORT

En enkel måde at gøre lidt ekstra ud af pengegaven med sedler er ved at købe disse mine monograph kort med tilhørende kuvert. Kortene kan købes i en gavesæt med 5 kort. Selvom du kun skal bruge et kort her og nu, så er det en alletiders idé at have liggende i skuffen til næste gang, du hurtigt skal forvandle en pengegave. Monograph kortene er set hos boxdelux.dk

Forhandler

Total pris

Gå til

59,00

Pengesedler kan foldes på en masse forskellige måder, så de ligner alt andet en pengesedler. Er pengegaven for eksempel en gave til 4 årig der er vild med fodbold. Så kan du tage en fodbold og folde pengesedler, så de passer i nogle af felterne på fodbolden. Lim de foldede pengesedler  fast med tape, så de er lette at tage af igen. Vi er sikker på, det både vil henrykke den lille dreng, men den kan også bruges som gave til 18 årig, der er fodboldtosset.

Er pengegaven til en pige, der ikke interessere sig for fodbold, så har vi også ideer du kan bruge der. 

5 tips til kreative pengegaver

 • Er modtageren en glad for at sidde ved computeren, så kan du hurtigt lave en sjov pengegave ud af en tynd gevindstang og 4 møtrikker, der passer til gevindstangen. Det du skal lave er håndvægte til computerarme. Det gør du ved at tage gevindstangen og skrue en møtrik ⅓ ind på stangen. Sæt vægte (2 kr eller 5 kr) og endnu en møtrik på gevindstangen.. Sådan gør du også i den anden side. Og vupti – så har du håndvægte til computerarme.
 • Lad pengegaven være en økonomisk indsprøjtning, ved at købe nogle store sprøjter (uden kanyle) på apoteket. Du skal starte med at skille sprøjterne af. Rul derefter en pengeseddel sammen og stop den ind i sprøjten, inden du samler sprøjten igen. Og så har du en økonomisk indsprøjtning, som du kan give, til dem der har behov eller som bare ønsker sig penge.
 • Find en side i et dameblad, hvor du kan finde billeder af kvinder i fuld figur. Sørg for at finde et par stykker, som har ca samme størrelse og gerne nogle der har bare ben. Klæb de udklippede figurer på et stykke karton og fold pengesedlen på den korte led for hver cm og fold den en gang så du får en lille vifte. Klæb en vifte på hver model som nederdel. Det ser rigtig fint ud. Hvis du har lyst og mulighed kan du også finde et billede af modtageren og printe ud og bruge som model.
 • Køb en æske Toffifee og spis chokoladerne selv. (ikke nogen dårlig start vel?) De tomme huller i æsken hvor chokoladerne lå passer perfekt til en 20 kr mønt. Fyld hullerne med mønter og pak æsken ind i cellofan igen. Og se hvor længe der går,inden modtageren opdager, hvad du har gjort. En sjov og sød pengegave der er meget hurtigt lavet.
 • Lav en kransekagefigur ud af snørebånd og 2 kr. Tag et snørebånd og træk 2 kr på snørebåndet, så de sidder med ca 0,5 cm mellemrum.  Når stykket er langt nok binder du enderne sammen, så det danner en cirkel – eller en krans på kransekagefiguren. Lav et snørrebånd med mønter mere, denne gang kortere end før og lav endnu en cirkel,som er næste lag på kransekagefiguren – og sådan fortsætter du. Det kan også laves med 1 kr eller 5 kr. Det er bare vigtigt at finde den rette tykkelse snor så mønterne bliver siddende på snoren hvor du har sat dem.

Vi håber, vi har givet dig inspiration til at lave festlige pengegaver og husk, at hvis du leder efter gaveideer af enhver slags. Om det er til gave til bedstefar eller gave til dagplejemor eller til en gave til dimission, så har vi har på gavetips24.dk en masse gode ideer.

Author

Write A Comment