En morgengave er en gammel tradition som med tiden har ændret betydning.  Morgengaven var tidligere  en større sum penge eller en anden værdifuld gave, som manden gav sin konen dagen efter brylluppet. Dengang arvede kvinden ikke automatisk sin mand, og morgengaven var derfor en måde at sikre hende økonomisk, hvis manden skulle dø før hende.

I dag har morgengaven en helt anden betydning. Det er blevet til en kærlighedsgave. Ofte et smykke eller en anden mindeværdig ting eller minde, som kvinden kan gemme resten af livet.

Herinde på gavetips24.dk er vi vilde med bryllupper og kærlighed og vi har synes det har været rigtig sjovt at lave denne liste med gaveideer til dig der leder efter morgengave til hende.

Den traditionelle morgengave

Den traditionelle morgengave er ofte et smykke, som bruden kan have resten af livet. Din brud har lige fået sat en smuk ring på fingeren, og den skal ikke have konkurrence af andet, så prøv at finde på noget andet end en ring til morgengave.  Måske skulle du overveje at tænke frem og måske give hende et armbånd i Rose Gold, der passer til hendes vielsesring. 

Når vi så spoler frem i tiden og du skal købe gave til kobberbryllup, så kan du købe et sæt øreringe til hende i samme serie. Gave til sølvbryllup kunne være en smuk halskæde, igen i samme serie, og når I har været gift i 50 år, og du skal købe gave til guldbryllup, så kunne det være super romantisk og købe hende endnu en ring.

At vælge at give gaver indenfor den samme serie af smykker – vil både glæde din kommende hustru, fordi smykkerne både passer sammen og kan bruges enkeltvis. Men det sparer også dig for en masse frustration, når du skal finde passende gaver fremover. Et smykke i serien vil jo også være en oplagt barselsgave. Måske kan du endda give traditionen videre, hvis i får en datter. Så kan du give et smykke i serien som dåbsgave og som studentergave til hende.

Design dit eget smykke til ham/hende

Design dit eget smykke til ham/hende

Hos DYRBERG/KERN kan du finde et stort udvalg af eksklusive smykker og smykkeserier. Du har også mulighed for at designe dine egne smykker, hvilket helt sikkert vil give ekstra point på kærlighedskontoen.

Forhandler

Total pris

Gå til

fra 149,00

Oplevelser som morgengave

Hvis du gerne vil overraske din kommende kone, med en oplevelser hun aldrig glemmer – så er der rig inspiration at finde på nettet. Vi har fundet denne tur i luftballon, som vi synes er super romantisk. Om i bor i Jylland eller på Sjælland er lige meget. Det er muligt at booke en tur begge steder. 

Ballonflyvning

At flyve i en luftballon vil helt sikkert være en oplevelse for livet. I flyver i 500 meters højde og ballonskipper sørger altid for at planlægge turen, så i får hele solnedgangen med. Under flyvningen vil i få serveret et glas champagne og en snack. Mere romantisk kan det næsten ikke blive. En ballontur kunne også være en god gave til 18 års fødselsdag  eller til 70 års gave. 

Forhandler

Total pris

Gå til

2395,00

Glamping på Sjælland hos GoGlamping

Er din kommende kone en rigtig frilufts pige, og tager i ikke hele bryllups hurlumhejet så alvorligt, så kan du overraske hende med en tur i det fri – men i en noget højere standard end i plejer, når i er på telttur. Hos GOGlamping har i mulighed for at kombinere friluftsoplevelsen med luksus.

Glamping på Sjælland hos GoGlamping

GoGlamping involvere hverken soveposer eller liggeunderlag. I kommer til at overnatte i et 20m2 stort luksustelt, der er slået op midt i nationalparken Skjoldungernes land. Udsigten byder på natur og marker og indkvarteringen minder på ingen måde om barndommens teltture.

I overnatter i en Queensize dobbeltseng, og alt hvad i har brug for af udstyr, er der allerede tænkt på. Hvis i foretrækker at lave mad over bål, så har i eget bålsted, men i har også mulighed for køkkenfaciliteter i nærheden og du har selvfølgelig sørget for at pakke champagne og en kurv med lækkerier hjemmefra. 

Forhandler

Total pris

Gå til

1695,00

Luksus som morgengave

Når bryllup og bryllupsrejse er ovre, begynder hverdagen så småt at melde sig. Det sidste lange stykke tid har din kommende kone levet i en bryllupsboble, der bliver udløst til brylluppet. Med alt hvad det indebærer med bryllupskjole og ceremoni. Bryllupskage og bryllupsgave. Man hører ofte nygifte kvinder fortælle at det var en omvæltning fra at have været i centrum i alle bryllupsforberedelserne og i selve brylluppet selvfølgelig, til den mere eller mindre almindelige hverdag der følger bagefter. De kan godt savne den selvforkælelse de gav sig selv lov til op til brylluppet.

Derfor kunne en betænksom morgengave til den luksus bevidste kvinde, være en gavekurv med et gavekort på en manicure. Et gavekort til en skønhedsbehandling eller massage og et par lækre cremer som dem du kan finde et bredt udvalg af hos pureday.dk. Deres produkter er økologiske og i høj kvalitet. Prisen er også derefter, men I en anledning som denne, kan du godt tillade dig at være lidt ekstravagant.

Forhandler

Total pris

Gå til

fra 0,00

Hvis du er i det mindste i tvivl om hvad din kommende kone vil foretrække, så er det sikreste valg et smykke. Et smykke er den traditionelle morgengave – og den går man aldrig galt i byen med. 

Tillykke med det forestående bryllup og god jagt på den perfekte morgengave fra os på gavejagt24.dk, vi håber du finder den perfekte gaveide.

? Hvilke morgengaver har jeg mulighed for at vælge?

Vi har valgt at finde 4 gode gaveideér, der er både noget til kvinden og manden. Skynd dig at hop ind på vores side, og få lidt inspiration til hvad du kan vælge mellem.

? Hvad skal en morgengave koste?

Bryllup er dyrt i forvejen, men en morgengave behøves nødvendigvis ikke at koste alt for mange penge. Priserne svinger meget alt efter hvad man er på udkig efter. De priser vi har fundet gaverne i, er mellem 0 kr – 2500 kr. I sidste ende er der bare tænken der tæller.

? Hvordan vælger jeg den rigtige morgengave?

Det kan altid være svært at vælge gaver, derfor leder mange også efter inspiration efter det på nettet. Du behøves ikke lede meget længere, for vi giver dig her på siden hele 4 gode bud på en gave du kan give som “morgengave”

Author