En konfirmation er en stor begivenhed for de unge mennesker Fra gammel tid er det en kristen tradition, hvor man i kirken skulle bestå en prøve i den kristne tro. Derefter blev man betragtet som voksen og skulle begynde at arbejde, man kunne for eksempel ikke blive gift, hvis man ikke var konfirmeret. Sådan er det heldigvis ikke længere. 

Konfirmationen foregår stadig i kirken, hvor man skal bekræfte sin kristne tro. Men man er stadig et barn og ens rettigheder og pligter ændrer sig ikke. I hvert fald ikke i forhold til samfund og lovgivning. Nu holder forældrene stor fest for konfirmanden og det strømmer ind med gaver til den unge. 

Stadig flere unge vælger ikke at blive konfirmeret, fordi de ikke er kristne. Men fordi konfirmationen er så forankret i den danske kultur, har man nu opfundet nonfirmationen, hvor mange nonfirmander holder en stor nonfirmationsfest, hvor de også fejres og får gaver. I et multikulturelt samfund er det en gode måde at anerkende alle trosretninger på. 

Hvad ønsker konfirmanderne sig egentlig?

Hvad er det så lige, der står højt på de unge konfirmanders ønskeliste. Pengegaver er det mest udbredte til konfirmationer, men også dyre gaver som en design gave er meget udbredt. Er man inviteret til fest, skal man regne med, at det ikke er velset at komme med små gaver til 100 kr. En gave til konfirmation skal være en gave der udstråler lidt værdi, hvis ikke man ønsker at komme med en kuvert med penge i. 

Der findes naturligvis undtagelser, hvor konfirmanden ønsker sig helt specifikke gaver, måske til deres store fritidsinteresse eller til deres værelse. 

Bruger man sin fantasi, kan man sagtens give en gave til konfirmanden, der ikke er voldsomt dyr, men som alligevel bliver et hit hos modtageren. Nedenfor giver gavetips24 sine bud på gode konfirmationsgaver, læs med og bliv inspireret til din næste konfirmation.

Konfirmationsgaver til hende

Konfirmationsgaver til pige er næsten altid lette at finde på. Smykker og ure er altid en sikker vinder. Men også et lækkert kamera eller en ny cykel er gode konfirmationsgaver til hende. Vælg kvalitetsproduktet, der holder længe og ofte har et tidløst design.

LUND COPENHAGEN MARGUERIT KORS VEDHÆNG – FORGYLDT MED HVID EMALJE 25X19 MM

Ved du at konfirmanden er kristen, kan du vælge det fineste lille kors i en ny og opdateret udgave. Den lille marguerit er blevet pigernes favorit og her får du korset, der passer til. Det er helt sikkert en god konfirmationsgave med den helt rette symbolik. Du kan få lavet en indgravering bag på korset.

Forhandler

Total pris

Gå til

495,00

Fujifilm Instax Square SQ6 kamera (blush gold)

Holder konfirmanden af at fotografere, kan du overraske med et lækker polaroidkamera, der netop har fået en hel renaissance blandt de unge mennesker. Her fanges de gode øjeblikke med venner, veninder og familie. Billederne printes direkte fra kameraet, så de kan pynte på værelset. Lidt som i gamle dage, hvor de fysiske billeder var eneste mulighed, men nu uden ventetiden. Det et er en gave som hun vil elske.

Forhandler

Total pris

Gå til

949,00

Raleigh Sprite Bend Dame 7 Gear

Er din konfirmand afhængig af sin cykel til både skole, fritidsinteresser og besøg hos venner og veninder, men har hendes nuværende cykel set bedre dage, er der en helt oplagt gavemulighed her. Vælg en model med et passende antal gear og en i en farve hun ikke bliver træt af. Sørg for at lys og kurv er med i købet, så hun kan tage den i brug med det samme. Det er en gave der glæder i mange år og som vil blive taget i brug med det samme. 

Forhandler

Total pris

Gå til

3599,00

Konfirmationsgaver til ham

En konfirmationsgave til en dreng kan kan være en svær størrelse at greje. Men tænk lidt på, hvad han interesserer sig for. Er han sportsmanden, mekanikeren, læsehesten, klassens vilde dreng eller gameren. Find en god gave, der har relation til en af hans interesser og gerne noget, hvor der er elektronik involveret. 

Stanlord Gamerstol Colville Black m. fodhviler

Er han en ægte gamer, der sidder på værelset og spiller spil til langt ud på natten i weekenderne, kan du overveje om gaven ikke skal være hen i den retning. Måske noget han mangler, eller slet ikke vidste han manglede. En lækker gamer stol, med fodhviler og hele molevitten vil garanteret vække glæde hos konfirmanden. 

Forhandler

Total pris

Gå til

1199,00

Pioneer HDJ-X5BT-N Bluetooth – Guld

Eller du kan finde nogle rigtig fede trådløse høretelefoner med bluetooth og med indbygget mikrofon. Modellen er fra Pioneer og i sublim kvalitet med hensyn til både lyd og design. Desuden har de bestået US Military standard chok test, så de kan holde til lidt af hvert. Det er en gave til konfirmanden, som både han og kammeraterne bliver vilde med. 

https://www.soundstorexl.com/produkter/5068-dj-hovedtelefoner/177973-pioneer-hdj-x5bt-n-bluetooth—guld/

Denver SCO-80130 El-løbehjul

Du kan også købe et lækkert elektrisk løbehjul til konfirmanden, det er en let og tjekket måde at komme omkring på og et sikkert hit blandt de unge mennesker. Vær sikker på at vælge et, der er godkendt til brug i trafikken og med lys både for og bag. Kan det klappes sammen, så det er let at tage med i den offentlige transport eller putte i bagagerummet, er det en stor fordel. Vi er sikre på, at han vil køre en lille tur med det samme.

Forhandler

Total pris

Gå til

1699,00

Oplevelsesgaver til konfirmanden

Oplevelsesgaver er et stort hit hos mange unge. Og specielt som en konfirmationsgave er de super gode. Denne slags gaver er til både pigerne og drengene, og du vælger bare den oplevelse, som passer til vedkommende, det kan måske være en spændende bridgewalking på en da de danske broer eller en lækker luksus brunch.. Husk at købe gaven til 2 personer, for en oplevelse af enhver art er bare så meget sjovere og mindeværdig, hvis man deler den med sin bedste veninde eller ven.

Cafébesøg og biobilletter for 2

Er din konfirmand en ægte biografgænger, der altid er opdateret på de sidste nye premierefilm og elsker at sidde i biografens mørke og lade sig føre med af de gode film. Så kan en god gang “Cafe og Bio” være en lækker gave, hvor der både er tid til god mad, hygge og popcorn i biffen

Forhandler

Total pris

Gå til

458,00

Bodyflight i Vindtunnel

Skal der måske lidt mere fart over feltet, kan du overveje en god gang “Bodyflight i vindtunnel”. Det er en spændende oplevelse, hvor konfirmanden kommer til at opleve følelsen af ægte vægtløshed, når man hænger der i fri luft og svæver rundt. Der er plads til 2 i vindtunnellen, så vennen eller veninden kan komme med og dele en helt speciel oplevelse.

Forhandler

Total pris

Gå til

445,00

FUNBALLZ – LÆR AT GÅ PÅ VANDET

Du kender dem sikker godt, de store gennemsigtige bolde fyldt med luft, som man går ind i. Her har du mulighed for at give en omgang “Funballz på vandet”. Her kan man så og sige gå på vandet i de store bolde, det er med at holde tungen lige i munden, for bølger og andet er med til at give lidt udfordring til den opretstående stilling. En oplevelse der giver ømme kæber af at grine så meget.

Forhandler

Total pris

Gå til

399,00

Åbent gavekort til alle oplevelser

Er du lidt usikker på, hvad din konfirmand vil synes om, men synes du alligevel en oplevelsesgave er det du gerne vil komme med. Så har du faktisk muligheden for at købe et åbent gavekort til en valgfri oplevelse. På den måde for modtageren selv lov at vælge den oplevelse, som han eller hun har allermest lyst til. Det kan være en supergod løsning.

Forhandler

Total pris

Gå til

fra 0,00

Pak pengene pænt ind

Skal du give en pengegave til konfirmanden, er det sjovest, hvis de kommer i en sjov eller anderledes indpakning. Det ordinære kort med en hilsen og en papirclips til at holde pengene på plads med, er ved at være lidt gammeldags og trist. Nu må der gerne være lidt mere fantasi med, når konfirmanden modtager en pengegave.

TUAREG LÆDER ÆSKE

Skal pengebeholderen være noget, som kan pynte på konfirmandens værelse efterfølgende, synes vi du skal kigge på disse håndlavede fairtrade læderæsker, der fås i mange forskellige farver. De er super smukke og samtidig støtter du kvinders arbejde i den tredje verden. 

https://garnhimlen.dk/shop/205-hammershus-fairtrade-kurve-og-laeder/4728-tuareg-laeder-aeske/

PlanToys sparegris – Pink

Eller giv pengegaven i verdens mest tjekkede sparegris, der ikke koster en herregård, men til gengæld er så unikt designet, at den vil følge konfirmanden resten af livet. Den er let at åbne, akkurat som en æske, så den kan bruges til opbevaring af smykker, ringe, penge eller alt andet, som er vigtigt og som skal passes på.

Forhandler

Total pris

Gå til

149,95

Money Maze

Må der gerne være lidt sjov og ballade, når pengegaven skal give, skal du købe en sjov “Money Maze”, som kræver lidt snilde for at åbne. Den er helt gennemsigtig, så konfirmanden kan se pengene, men skal første føre den lille metalkugle rundt i labyrinten, før kassen kan åbnes. Det er en sjov og festlig indpakning, der nok skal få smilet frem hos konfirmanden.

Forhandler

Total pris

Gå til

79,00

Det var ordene fra gavetips24.dk, vi håber du har fundet lige netop din konfirmationsgave imellem vores forslag. Har du måske brug for mere inspiration så tjek gerne gave til hende og gave til ham, hvor du finder masser af andre gode gaveidéer. Er du på jagt efter en lille gave, så tag et kig på billige gaver eller måske gaver til 200 kr. Vores side er fyldt med inspiration og gode gaveidéer til enhver lejlighed og enhver pengepung.

Author