Dåben er den første fest, man som forældre holder for sit barn. Det er en fejring af et helt nyt liv, som forældrene gerne stolte vil vise frem. I dag er det ikke alle børn, der bliver døbt. Nogle forældre vælger at navngive deres barn i stedet for. Men om man vælger dåb eller navngivning, så er det stadig tradition at holde en dåbsfest, hvor barnet bliver præsenteret ved navn. Har du ikke selv børn og har du ikke været til en dåbsfest før, så kan det være svært at beslutte sig for, hvad man skal købe i dåbsgave. Men fortvivl ej for vi har samlet et hav af gode gaveideer til dåbsgaven.

Når der skal købes dåbsgave, så vil mange gerne finde en ting, som barnet enten kan bruge i en længere periode eller som barnet kan have med sig ind i voksenlivet, som et minde fra en slægtning eller nær ven af familien. 

Vælger du at købe en personlig gave med inskription, som ikke kan byttes, så sørg for at tale med andre nære slægtninge og venner og sikre dig, at de ikke køber det samme

Her på gavetips24.dk har vi valgt at finde dåbsgaver indenfor flere kategorier. Vi har både gavetips til den traditionelle dåbsgave og den personlige dåbsgave. Vi har også fundet på ideer til børneværelset, og gaver der henvender sig til små drenge eller små piger. Vores gaveideer kan også bruges, hvis du leder efter en gave til en gravid eller en barselsgave. Eller som inspiration hvis du skal finde fødselsdags gave til 1 årig.

Babyen kommer med storken

Den første gave vi har valgt er storken. For hvor kommer små babyer egentlig fra? De kommer selvfølgelig med storken. Og i mange år har man brugt at stille en figur af en stork udenfor huset for at vise naboerne, at der er kommet en lille ny til.

Kids by Friis Stork 90 cm.

Kids by Friis Stork 90 cm.

Som oftest har storken enten et lyserødt eller et lyseblåt bånd i næbbet. Vi synes, det er en sød tradition og vi har set denne stork hos mammashop.dk, som vi synes er en rigtig god gaveidé til en dåb.

Forhandler

Total pris

Gå til

299,00

Den personlige dåbsgave

Er du i tæt familie eller en tæt ven til forældrene til den lille ny, så vil du sikkert gerne give en meget personlig gave. Her på gavetips24.dk har vi fundet fire rigtig gode ideer til den personlige gave. Gaveideer som viser, at du har gjort dig ekstra meget umage med at vælge den helt rigtige og personlige gave.

Navnetog Bogstaver

Den første gaveidé vi har fundet, har vi set hos parcellet.dk. Det er et sødt lille legetøjstog i træ. Hver vogn til toget er et bogstav, og inde på deres hjemmeside har du mulighed for at sætte dit eget tog sammen, så det staver navnet på dåbsbarnet.

Navnetoget står i umalet træ og er en smuk dekoration til børneværelset og en gave som ethvert forældrepar vil sætte stor pris på. Det er faktisk et af de mest populære ønsker fra forældre til små børn.

Forhandler

Total pris

Gå til

18,00

En anden rigtig sød og personlig gaveide til dåbsgave har vi fundet hos babyshower.dk. Det er et utroligt kært babytæppe, hvor du har mulighed for at få broderet barnets fødsels info og navn og en lille hilsen på tæppet.

Babytæppe med navn og data

Tæppet fås i 2 farver, så der både er noget til den lille pige og til den lille dreng. Tæppet vil kunne bruges som barnevognstæppe, som legetæppe eller som sengetæppe til den lille seng. Lige meget hvad det bliver brugt til, så vil det være en sød hilsen fra giveren af gaven

Forhandler

Total pris

Gå til

648,00

Barnet første bog er en klassiker og samtidig en meget personlig gave. Du har sikkert selv en barnets bog ellers prøv at spørge dine forældre. I barnets bog kan forældre skrive om barnets udvikling og alle de følelser, der er forbundet med at være nye forældre.

Barnets første bog – Grønt omslag – Indbundet

Det er en virkelig sød og betænksom gave at give et nyt forældrepar. Her ser du barnets bog i en sart grøn, men den findes også i lyserød og lyseblå hvis det er at foretrække. Tag eventuelt nogle gode billeder til barnedåben og send dem efterfølgende til forældrene, så de kan klæbe dem ind i bogen og mindes den store dag. Vi har fundet denne udgave af barnets bog hos shopping.coop.dk.

Forhandler

Total pris

Gå til

249,95

Personlig isbjørn med navn

Små børn er vilde med tøjdyr og hvorfor ikke kombinere det bløde tøjdyr med en personlig gave. Hos minegenverden.dk har de et stort udvalg af forskellige tøjdyr og sutteklude, hvorpå du kan få broderet en personlig hilsen. Det kan være barnets navn og/eller fødselsdato. Eller en sød tekst hilsen fra giveren.  Det er en utrolig sød gave, som både kan pynte på værelset og give tryghed til den lille ny. Bamsen er selvfølgelig lavet i materiale som ikke er brandfarligt og den kan let vaskes og tørres. 

Forhandler

Total pris

Gå til

349,00

GAVEKURV UGLE

Det er utroligt populært med gaver hvor barnets navn og fødselsdata enten er påtrykt eller broderet. Hos minegenverden.dk kan man få denne fine gavekurv. Gavekurven indeholder

  • Bamseugle med barnets navn og fødselsdata
  • 3 hagesmække med barnets navn
  • Stofble med broderiet “shh……jeg sover”
  • 1-2 overraskelsesgaver til en værdi af 100-150 kr
  • En lækkert stykke legetøj i træ fra Little Dutch
  • En fint flettet kurv hvor det hele er pakket i.

Gavekurven findes i flere farver og både overraskelser og trælegetøj bliver valgt ud fra køn på baby. Dette er en virkelig fin gave til dåbsgave eller som gave til veninde der lige har født.

Forhandler

Total pris

Gå til

599,00

Den traditionelle dåbsgave

Der er nogle dåbsgaver, der er mere traditionsbundne end andre. Du har måske selv nogle gaver fra dengang, du blev døbt. Det kan være, du fik et bestiksæt eller en kop. Måske med en inskription. Mange af de traditionelle gaver som du selv fik som barn gives stadig i dag. Men mange af dem har fået et mere moderne udseende. Vi ser her nærmere på nogle af de mest tradition mæssigt brugte dåbsgaver

Kaj & Andrea tand og hårlok fortinnet – Nordahl Andersen

Hos abeungen.dk har de mange fine dåbsgaveideer. Også mange traditionelle dåbsgaver, der har fået et nyt moderne look. Et eksempel på dette er disse to små søde dåser til den første tand og den første hårlok. Dåserne er fortinnet og der er præget et sødt billede af hånddukkerne Kaj og Andrea ned i låget. Abeungen.dk tilbyder også at indgravere dåserne, hvis du gerne vil personliggøre dem yderligere. Et par søde små dåser til at gemme vigtige minder.

Forhandler

Total pris

Gå til

365,00

BARNEKOP AND, STÅL

En af de dåbsgaver, der er blevet givet allerflest af gennem tiden, er det lille barnekrus. Guldsmedoestergaard.dk har et stort udvalg i dåbskrus med forskellige motiver. Vi har valgt dette med en sød lille ælling. Også her har du mulighed for at bestille en inskription hvis du ønsker det.

Forhandler

Total pris

Gå til

325,00

En anden klassiker er sparegrisen. Vi er faldet fuldstændig for denne mumitrold sparebøsse, som vi har set hos guldsmedoestergaard.dk. Sparebøssen er både traditionnel og super moderne og det vil være en rigtig fin gave til en dåb.

SPAREBØSSE MUMMITROLD, SØLVPLET

Du kan eventuelt købe en bog om Mumitroldene og give sammen med sparebøssen. Sparebøssen blev først populær som dåbsgave i tiden efter 1 verdenskrig, hvor pengene var små og hvor man vidste, at opsparing var vigtigt.  Gammel overtro siger i øvrigt, at man aldrig må give en tom sparegris væk, for så forbliver modtageren fattigt. Husk derfor at putte en ti’er i sparegrisen, inden du pakker den ind.

Forhandler

Total pris

Gå til

325,00

Bestiksæt Mumi Sort og hvid fra Rätt Start

Når de små størrelser skal til at lære at spise selv, så er det en god ide at give dem børnebestik til at starte med. Børnebestik er udformet, så det passer til de små hænder og så er de sjove at se på samtidig. Hos legebutikken.dk har vi set dette søde børnebestik. Børnebestikket er i sort / hvid med små Mumitrolde akkurat som på sparebøssen vi lige har set på. Til bestikket findes også et tallerkensæt med dyb og flad tallerken.

Forhandler

Total pris

Gå til

119,95

Dåbsgave til børneværelset

Når du leder efter dåbsgave, så kan du overveje at give en gave,  der kan bruges på børneværelset. Det kan enten være legetøj, praktiske ting eller pynteting. Vi har samlet 5 ideer til dåbsgave til børneværelset.

Regnbue lampe til børn

Hos dingadget.dk har vi fundet denne regnbue-lampe, som helt sikkert vil være et hit for både barn og forældre. Lampen er formet som en regnbue med en lille sky og når lampen tændes, så kaster den en regnbue op på væggen i dæmpede farver. Belysningen er perfekt til, når der skal læses godnathistorie eller hvis barnet bedst kan lide at falde i søvn med lyset tændt.

Forhandler

Total pris

Gå til

99,00

Junior sengetøj, Tropical

Hvis du stadig mangler gaveideer til dåbsgave til børneværelset, så se dette fine sæt sengetøj fra boernibalance.dk. Sengesættet er lavet i økologisk satinvævet bomuld. Sengesættet fås i flere mønstre og farver. Dette er et sengesæt i så god en kvalitet, at det sagtens kan holde til hyppig vask uden, at det falmer og ser slidt ud. Og vi ved alle, at har man små børn, så vasker man også ofte. Sættet fås både til babydyne og til juniordyne. Lagen i samme farve kan tilkøbes ved bestilling.

https://www.boernibalance.dk/junior-sengetoej-tropical

En babygynge kan både bruges af babyer og tumlinger. Det er derfor en gave, der kan bruges i lang tid. Specielt denne udgave af babygyngen, som vi har fundet hos boernibalance.dk. Den kan nemlig let laves om fra babygynge til almindelig gynge.

Babygynge i træ Coral Black fra Solvej Swings

Mens barnet er helt lille, må det aldrig benytte babygyngen uden opsyn, og det er derfor smart at have den hængende i stuen, hvor man ofte opholder sig. Babygyngen er lavet i et flot design og gode materialer og vil derfor sagtens kunne passe ind i den moderne stil i boligen. Når barnet bliver ældre, så kan indsatsen fjernes og så har du pludselig en almindelig gynge, som kan hænges op i børneværelset og indbyde til leg. Dette er en gave med en lang holdbarhed.

Forhandler

Total pris

Gå til

1499,95

Citatplakat.dk – Aldrig prøvet før

På et børneværelse må der gerne være klare farver, da det stimulere små børns udvikling. Hos shopping.coop.dk har vi set denne fine plakat. Plakaten er med et af de mest kendte Pippi citater “Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert”. Plakaten er rigtig fin udsmykning til værelset, enten som den er eller indrammet. Du kan eventuelt købe en Pippi bog og give sammen med plakaten. Eller måske en Pippidukke eller en Pippifilm

Forhandler

Total pris

Gå til

249,00

Små børn sover meget og det er vigtigt, at de ligger godt og sikkert. Man kan sagtens stable puder op omkring barnet, men man kan også købe en elefantpude.

Elefant pude til børn

Elefantpuden er en kombination mellem en pude og et tøjdyr. Den er udformet,så den nærmest krammer baby og sikre på den måde, at barnet føler sig tryg samtidig med, at puden beskytter, så barnet ikke kan slå hovedet ind i sengerammen. Puden har selvfølgelig et aftageligt betræk, der gør den let at holde ren. Selve puden kan også vaskes efter behov.

Forhandler

Total pris

Gå til

299,00

Sebra musikuro – Dreamy lavendel kanin

Mange små børn falder lettest i søvn, hvis de har noget at se på og samtidig hører beroligende musik. Derfor er det populært at have en musikuro hængende over sengen eller barnevognen. Der findes uroer i mange forskellige design, farver og som spiller forskelligt musik. Denne uro som vi har set hos sovedyret.dk spiller Brahms vuggevise. Vi er sikre på, at forældrene til den lille ny vil sætte pris på en gave som denne. Forhåbentlig kan det hjælpe til at baby hurtigt sover igennem om natten. 

Forhandler

Total pris

Gå til

299,00

Dåbsgaver til pige

Der findes ikke legetøj, som kun er til piger eller som kun er til drenge. Men ofte kan forældrene godt lide de traditionelle pige og drengefarver. Der er dog flere og flere forældre som vælger, at købe legetøj i naturfarver og ligeledes indrette børneværelset i farver, der ikke er kønskodet.

Vi ser i det følgende på 4 gaveideer til dåbsgaver til pige. Gaverne er også oplagte, hvis du leder efter barselsgaver eller gave til den gravide.

Wheely Bug lille mus

I løbet af det første leveår, så går barnet fra at være en lille hjælpeløs baby, til et lille barn der kan være svært at holde styr på, så snart de har lært at kravle og gå. En god gaveide til den lille pige kunne være denne søde lille vogn, der ligner en glad mus. Barnet kan både sidde på musen og skubbe sig frem eller hun kan støtte sig til vognen, når hun skal lære at gå.

https://www.barnetsverden.dk/products/wheely-bug-lille-mus

Sophie la Girafe 18 cm.

Giraffen Sophie er vores næste dåbsgaveide til den lille pige. Giraffen har vi fundet hos babysam.dk. Den måler 18 cm og så er den lavet af 100 % naturgummi, der er helt fri for phthalater og BPA. Man kan derfor roligt lade barnet sutte på den uden risiko. Sophie, som giraffen hedder, kan med sit nuttede udseende hurtigt blive en lille piges bedste ven. Giraffen vil også være en oplagt gave til 1 årig.

Forhandler

Total pris

Gå til

199,95

Stabeltårn, Panda

Elsker at lege og små børn lærer utrolig meget gennem leg. Vi har fundet dette stabeltårn formet som en panda hos boernibalance.dk. Panda stabeltårnet hjælper det lille barn med at udvikle sin motorik og samtidig er pandaen virkelig sød at se på, også set med forældre øjne. Pandaen måler 15 cm og er fremstillet i FSC træ. Den kommer i en flot gaveæske, så den er lige parat til at give væk. Den vil helt sikkert pynte på børneværelset samtidig med, at vi er sikre på at baby vil få meget fornøjelse ud af den

Forhandler

Total pris

Gå til

199,00

Dåbsgaver til dreng

Er det en lille dreng i familien, som der skal døbes, så har vi også fundet et par gaveideer til dåbsgave frem til ham. 

Vilac gåbil i råhvid

Den første vi har fundet frem er denne gåbil fra barnetsverden.dk. Gåbilen har så flot et design, at man sagtens bare vil kunne have den stående til pynt. Men den kan selvfølgelig også bruges. Bilen er i sort/hvid og ligner en futuristisk racerbil med sorte gummidæk, kølergrill, benzindæksel og sæde i læderlook. Har er timevis af leg for den lille dreng. Han bliver både udfordret grovmotorisk, men også fantasien stimuleres under legen. På sådan en fin bil kan man jo sidde og være både racerkører, politimand og buschauffør. Her er gåbilen, der vil få barnet far til at ønske, at den fandtes i voksenstørrelse eller at han var barn igen

https://www.barnetsverden.dk/products/vilac-gabil-i-rahvid

Liewood Babyhåndklæde Penguin – Stone Grey

Små børn taber hurtigt kropstemperatur. Derfor er det også vigtigt at holde dem tørre og varme. Specielt når de lige har været i bad. Hos parcellet.dk kan man få dette skønne babyhåndklæde med pingvinhætte. Babyhåndklædet er lavet i kraftigt bomuld, der suger fugt og holder barnet varmt og tørt. Samtidig vil barnet elske sit helt eget håndklæde, som samtidig kan bruges i leg. Babyhåndklædet findes også med andre søde dyremotiver end pingvinen.

Forhandler

Total pris

Gå til

299,00

Konges Sløjd Teeth Soother Unicorn

Som forældre går man en urolig tid i møde, når barnet får tænder. Det kan du afhjælpe på ved at give dette fine bidedyr, der er lavet af 100 % naturgummi. Bidedyret er af mærket Konges Sløjd som er et meget populært mærke, når det kommer til bæredygtigt legetøj. Bidedyret kan bruges afkølet, når bisserne gør ondt eller til leg.

https://www.luxoliving.dk/konges-sloejd-teeth-soother-unicorn/

Alf sutteklud – Teddykompaniet

Små børn søger tryghed i tøjdyr og sutteklude når de skal sove. Hos abeungen.dk har de kombineret disse to ting til denne teddy sutteklud. Suttekluden kommer i flere farver og er fuldstændig ufarlig for de små størrelser at putte i munden. Den kan også let vaskes efter behov og tørre hurtigt – så den kan komme i brug igen. 

Forhandler

Total pris

Gå til

129,00

Små børn bruger gerne sut de første par år. De har dem med sig overalt og som oftest er det en god ide som forældre, at have et par ekstra i lommen, til når den lille ny mister sutten.

Dåbsgave med bestik inkl. navn – Dyremotiv

En måde at holde lidt mere styr på sutten er ved, at vælge sutter med navn. Så er problemet med hvis sut det er, i hvert fald klaret og så er det jo også en utrolig sød sut at se på. Hos byhappyme kan man få sutter i flere farver som alle kan påtrykkes barnets navn. Det er da en oplagt ide til dåbsgave eller barselsgave og det gør livet så meget lettere for forældrene når barnet skal i vuggestue.

Forhandler

Total pris

Gå til

297,50

Bøger som dåbsgave

Der findes rigtig mange gode og lærerige børnebøger på markedet. Både titler som vi kender fra vores egen barndom og en masse nye titler. Hos barnetsverden.dk har vi set Min meget store sansebog af Michelle Carlslund. Bogen er en føl ved og rør ved bog og den handler om verdens dyr og deres hjem i de forskellige årstider.

Michelle Carlslund Min meget store sansebog

Bogen hjælper med at stimulere barnets taktilsans når det røre ved de forskellige teksturer. Sprog og kommunikation bliver udviklet, når der tales om de ting, man kan se i bogen, som for eksempel bondemanden ko og savannens vilde løve. Dette er helt sikkert et hit hos ethvert lille barn, som vi kunne bruge lang tid på at mærke på de forskellige strukturer og se på alle billederne af dyrene. På hver side er der en lille frø, som barnet skal finde.

https://www.barnetsverden.dk/products/michelle-carlslund-min-meget-store-sansebog

Halfdans ABC

En af de bøger vi sikkert alle sammen kender fra vores barndom er Halfdans ABC. Bogen er fuld af digte og rim, der er sjove og som samtidig er illustreret med fantastiske tegninger, som man kan tale længe om. Rimene fra bogen findes også som en farverig plakat. Denne bog er sjov at ,fordi den vækker minder hos os selv og hos barnets forældre. Bogen er brugbar helt op til skolealderen fordi den hjælper barnet med at lære de forskellige bogstaver. Vi har set den hos babysam.dk

Forhandler

Total pris

Gå til

249,95

Ekstra gavetips til dåbsgaver

Vi har fuldstændig forelsket os i dette fødselsdagstog, som vi synes er en oplagt gaveide som dåbsgave.

Konges Sløjd Fødselsdagstog Multi

Dette tog kan følge barnet gennem hele dets opvækst og blive en del af familiens fødselsdagstraditioner. Det har et design der både henvender sig til de mindre børn, men også til de større børn og så vil det pynte på ethvert fødselsdagsbord. Hjælp den ny familie med at starte traditioner, ved at give dette tog til fødselsdagsbordet som dåbsgave.

https://www.luxoliving.dk/konges-sloejd-foedselsdagstog-multi/

Stjernetegn – bronze, natur skiffer og Swarovski krystaller

Hos de9muser.dk har de nogle utrolig smukke stjernetegns billeder. Et billede som dette kan først pynte i børneværelset og derefter på teenageværelset. Og fordi billedet har et flot design og er lavet i gode materialer, så vil det sikkert også få en plads på væggen, når det lille dåbsbarn en dag flytter hjemmefra.

Forhandler

Total pris

Gå til

299,00

Kids by Friis Milepælskort – Prinsesse pige

Har du hørt om milepælskort til små børn? Hos mammashop.dk har vi fået øje på denne fine gaveæske med milepælskort for alle de oplevelser, der er i barnets første år. Der er et kort til første gang barnet sover igennem og til det første smil og den første tand osv. Dette er en sjov gave, som du nok skal få at se igen på familiens facebook eller Instagram. 

Forhandler

Total pris

Gå til

73,00

BEURER BY84 Babyalarm

Som forældre føler man en ekstra sikkerhed i at vide, at man altid kan høre barnet, hvis det græder. Derfor investere de fleste nye forældre også i en god babyalarm. Denne babyalarm som kan købes hos matas.dk har en rækkevidde på 800 meter. Det vil sige, at den også sagtens kan bruges, hvis barnet sover til middag udenfor. Babyalarmen har en LED skærm, som viser 3 forskellige tilstande.

  • Barnet sover
  • Barnet er vågent
  • Barnet græder

På den måde kan mor eller far let afgøre, hvor meget de skal skynde sig med at komme ind til den lille, hvis de står med vasketøjet eller lignende og alarmen går. Er barnet vågent, men ikke grædende ,så kan det jo være barnets forældre kan nå at hænge vasketøjet op.

Forhandler

Total pris

Gå til

599,95

Gør lidt ekstra ud af indpakningen

Når det bliver tid til at give den dåbsgave, som du har udvalgt, så gør lidt ekstra ud af indpakningen. Gå på nettet og få lidt inspiration til gaveindpakning af dåbsgaver. Der er rigtig mange sjove og søde ideer. Mange af dem er endda lette at gå til og du kan lave en smuk indpakning på få minutter.

Det er også altid en god ide at skrive et personligt kort til gaven, eller endnu bedre, at lave kortet selv. Også det kan du finde en masse inspiration til på nettet. Her på gavetips24.dk håber vi, at vi har givet dig den inspiration som du havde brug for. Rigtig god barnedåb.

Author

Write A Comment